Tulevia koulutuksia 2018-2019

Uusia koulutuksia kieltenopettajille 2018 – 2019

Kielenopettajille on tulossa useita, toiminnallista kielenopetusta tukevia koulutustilaisuuksia. Alla lista uusista, maksuttomista koulutuksistamme.

Tamperelaiset opettajat ilmoittautuvat Eeventissä – paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Myös ei-tamperelaisille kielenopettajille on varattu paikkoja; ilmoittautuminen näihin onnistuu sähköpostitse outi.verkama@tampere.fi

Mukaan mahtuu 70 osallistujaa.

Mukaan mahtuu 26 osallistujaa

 

Mukaan mahtuu 26 osallistujaa

Tervetuloa koulutuksiimme!

 

Koulutuksia kielenopettajille sekä varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen henkilöstölle syksyllä 2018!

Uusi lukuvuosi on taas käynnistynyt. Tulevan syyslukukauden aikana on taas tulossa monipuolista koulutusta niin Kieliä kehiin! – ja Aivot liikkeelle -hankkeiden kuin Liikkuvan koulun taholta.

  • Perjantaina 17.8. on uusille Kikatus-opettajille perehdytyskoulutus Keskusvirastotalolla klo 12-15. Ilmoittautuminen sähköpostitse outi.verkama@tampere.fi.
  • Torstaina 20.9. on kaksi Action Track-koulutusta kielenopettajille. Ilmoittautuminen on alla olevan linkin kautta Eeventissä.

Perustason koulutus:   https://tampere.eeventti.fi/koulutukset/actiontrack-perustaso-kieltenopettajille-629

”Klinikka” eli Action Trackin kertausta ja lisävinkkiä: https://tampere.eeventti.fi/koulutukset/actiontrack-klinikka-kieltenopettajille-630

 

 

 

Kieltenopettajille suunnattu TVT-iltapäivä 7.2.2018

Kaipaavatko TVT-taitosi päivitystä? Haluatko oppia uutta?

Tervetuloa mukaan kieltenopettajille suunnattuun TVT-iltapäivään 7.2.2018!

TVT-koulutus pidetään Monitoimitalon Strömmer-tilassa 7.2.2018 klo 12:15 – 13:45 ja 14:15 – 15:45. Kouluttajana toimii FM, kieltenopettaja Olli Eloranta.

Koulutusiltapäivä koostuu kahdesta 90 minuutin osiosta. Voit osallistua molempiin koulutuksiin tai vain toiseen niistä. Koulutuksen ensimmäisessä osiossa harjoitellaan ohjelmia, jotka soveltuvat hyvin niille, joilla ei ole vielä paljon kokemusta TVT:n käytöstä osana opetustaan. Toinen osio on suunnattu niille, joilla on jo kokemusta TVT:n käytöstä; sisältö toisessa osiossa on siis haastavampi.

Koulutuspäivän ohjelma:

12:15 – 13:45                                 TVT-taitoja matalalla kynnyksellä

Tutustumme sanastoharjoitteluun sopivaan Quizlet-palveluun sekä sen Live-pelitoimintoon. Lisäksi tutustumme Socrative-palveluun, jolla voi tehdä pieniä testejä.

Huom! Ota mukaasi kannettava tietokone ja opettamasi kielen oppikirja, jotta voit harjoitella oman sanaston tai testin tekemistä.

13:45 – 14:15                                 Päiväkahvit

14:15 – 15:45                                 TVT-taitoja jo kokeneille käyttäjille

Tutustumme TED-Ed ja iSLCollective -palveluihin, joilla voi tehdä tehtäviä esimerkiksi YouTube-videoihin. Lisäksi tutustutaan Zzish- ja Quizalize-palveluihin, joilla voi tehdä helposti tietokilpailuja ja tarkastella niiden tuloksia havainnollisesti.

Huom! Ota mukaan kannettava tietokone, jotta voit harjoitella palvelujen käyttöä.

Koulutukset ja tauolla oleva tarjoilu ovat maksuttomia. Kumpaankin osioon mahtuu 25 osallistujaa. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittauduthan koulutukseen alla olevan linkin kautta. Linkki on auki 8. – 28.1.2018. Koulutukseen hyväksytyt saavat vahvistuksen sähköpostitse 30.1. mennessä.

Linkki ilmoittautumiseen: https://palvelut2.tampere.fi/e3/lomakkeet/12562/lomake.html

Koulutusiltapäivä Tampereen kaupungin Kikatus-tunteja pitäville opettajille

Tervetuloa Kikatus-tuntien koulutusiltapäivään!

Kieliä kehiin! -hanke järjestää koulutusiltapäivän Tampereen kaupungin Kikatus-tunteja pitäville opettajille perjantaina 27.10.2017 klo 12:15 – 15:15.

Koulutus pidetään museokeskus Vapriikin luentotiloissa (2. krs). Ilmoittauduthan tilaisuuteen e-lomakkeella 23.10. mennessä. Linkki e-lomakkeelle: https://palvelut2.tampere.fi/e3/lomakkeet/12658/lomake.html

Koulutusiltapäivän  tarkka ohjelma löytyy ”Koulutukset” -palkin alta.

Tervetuloa!

 

Kieliä kehiin! -hanke järjestää Euroopan kielten päivänä tiistaina 26.9.2017 Tampereen kaupungin varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen ryhmille toiminnallisen Maailman kielet -tapahtuman Monitoimitalolla. Tämä iloisen tekemisen tapahtuma on suunnattu varhaiskasvatuksen ryhmille aamupäivän ajan klo 9-12 ja perusopetuksen ryhmille iltapäivällä klo 12-15. Ohjelma ja ilmoittautumisohjeet alla:  

Maailman kielet-tapahtuman ohjelma

Keskiviikkona 27.9.2017 on tarjolla kaikille monikielisyydestä kiinnostuneille Monikielisyysseminaari museokeskus Vapriikin tiloissa. Ohjelma ja ilmoittautumisohjeet alla:

Monikielisyysseminaarin ohjelma

Torstaina 28.9.2017 on Tampereen kaupungin perusopetuksen 3.-9. luokkien ryhmille tarjolla elokuvapäivä elokuvakeskus Niagarassa. Ohjelma ja ilmoittautumisohjeet alla:

Maailman kielet viikon elokuvapäivän ohjelma

Tervetuloa!

 

 

 

 

Koulutusiltapäivä toiminnallisen arvioinnin mahdollisuuksista kielenopetuksessa

Kieliä kehiin! -hanke järjestää koulutusiltapäivän kielenopettajille 21.9.2017 klo 12-16. Koulutusiltapäivä pidetään Monitoimitalolla, 4. kerroksen  Wivi Lönn -salissa.  Kouluttajana toimii FM Nina Maunu, äidinkielen ja kirjallisuuden lehtori sekä toiminnallisen kielen oppimisen ja toiminnallisten menetelmien kouluttaja.               

Tilaisuus tarjoiluineen on maksuton. Koulutusiltapäivän aikana on tarjolla kahvia/teetä, täytetty sämpylä ja hedelmiä kerroksen aulassa. Mukaan mahtuu 40 kielenopettajaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Saat vahvistuksen osallistumisestasi ja mahdollisesta varapaikasta viimeistään 18.9. Mikäli kaikki halukkaat eivät mahdu mukaan syksyn tilaisuuteen, pyritään tilaisuus järjestämään uudelleen keväällä 2018.

Ilmoittauduthan viimeistään 17.9.2017 mennessä e-lomakkeella: https://palvelut2.tampere.fi/e3/lomakkeet/13675/lomake.html

 Tervetuloa!

Varhennetun kielenopetuksen kokeilu Tampereen kaupungin 1. ja 2. luokille lukuvuonna 2017 – 2018

Opetus- ja kulttuuriministeriön varhennetun kielenopetuksen kokeilun ja tätä kautta saadun avustuksen myötä päästään myös Tampereella aloittamaan varhennettua kielenopetusta esiopetusryhmissä sekä 1. ja 2.-luokilla lukuvuoden 2017 – 2018 alusta. Kokeilussa halutaan hyödyntää lapsen kielellisen herkkyysiän tarjoamia mahdollisuuksia kielenoppimisessa.  Tavoitteena on kehittää ja monipuolistaa kielenopetuksen menetelmiä, sisältöjä ja tarjontaa alueellinen tasapuolisuus huomioiden.

Tampereen kaupungin varhennetun kielenopetuksen kokeilu koostuu kahdesta kokonaisuudesta seuraavasti:

Esiopetusryhmille tarjottavaa kielisuihkutoimintaa kehitetään yhteistyössä Tampereen yliopiston kanssa. Viestintätieteiden tiedekunnassa on tarjolla lv. 2017 – 2018 varhennetun kielipedagogiikan 5 opintopisteen kokonaisuus. Kokonaisuuteen kuuluu myös käytännön harjoittelu Tampereen kaupungin esiopetusryhmien kielisuihkujen parissa.

Perusopetuksessa kielenopetusta varhennetaan kaikille 1. ja 2. luokille. Tämä varhennetun kielikasvatuksen monialainen oppimiskokonaisuus eli Kikatus toteutetaan koulujen oman A-kielten tarjonnan mukaan ja myös yhteistyössä koulupolun muiden koulujen kanssa. Lukuvuoden aikana tarjotaan kouluissa neljän jakson aikana neljän eri A-kielen Kikatus-kokonaisuus. Kikatus-tunneilla tutustutaan kieleen ja kulttuurin toiminnallisesti lapsen ikäkausi huomioiden. Pääpaino on suullisen kielitaidon harjoittamisessa. Kikatus-tuntien eli varhennetun kielikasvatuksen tehtävänä on herättää oppilaan kiinnostus vieraita kieliä ja kulttuureita kohtaan ja edistää monikielisen ja monialaisen kompetenssin vahvistumista ikäkauteen sopivia toimintatapoja käyttäen. Oppilasta tuetaan tulemaan tietoiseksi itsestään kielenkäyttäjänä ja rakentamaan omaa kielellistä ja kulttuurista identiteettiä. Oppiminen ja sen arviointi perustuu kannustavaan ja rakentavaan palautteeseen, jolla vahvistetaan oppilaan kielellistä itsetuntoa ja innostusta kielenoppimiseen.

Koulutusta Tampereen kaupungin Kikatus-tunteja pitäville opettajile

Hei!

Kieliä kehiin! -hanke järjestää koulutusiltapäivän Tampereen kaupungin KIKAtus-tunteja pitäville opettajille  10.5.2017 klo 12 – 15:30.  Koulutusiltapäivä pidetään Museokeskus Vapriikin tiloissa, Alaverstaanraitti 5. Tilaisuutemme alkaa lounaalla Vapriikissa klo 12 alkaen. Koulutuspäivämme varsinainen ohjelma alkaa lounaan jälkeen klo 13:00 Vapriikin toisen kerroksen luentotilassa. Päivän ohjelma on nähtävissä Koulutukset-palkin alla.

Kikatus-tuntien toinen suunnitteluiltapäivä pidetään 11.8.2017 klo 12:15 – 15:30 Monitoimitalolla, 4. kerroksen Wivi Lönn-tilassa. Osoite on Satakunnankatu 13. Päivän ohjelma on nähtävissä Koulutukset-palkin alla.

 

Zodiakin TALK-hankkeen videot julkaistu

Zodiakin TALK-hankkeen videot on julkaistu sivustolla  https://t.co/njF5EHKbo5 Videoilla on katsottavissa myös Tampereen koulutuspäivämme harjoitteita. Vinkit sopivat hyvin kielirikasteiseen toimintaan ja toiminnalliseen kielenopetukseen niin varhaiskasvatuksessa kuin perusopetuksessa. Liikettä kieliin!