Kieliä pienestä pitäen! Kielisuihkut varhaiskasvatuksessa

Maaliskuun alussa käynnistimme laajamittaisen kielisuihkutoiminnan Tampereen kaupungin varhaiskasvatuksessa. Tampereen yliopiston vieraiden kielten kymmenestä opetusharjoittelijasta koostuva kielisuihkutiimimme on käynyt pitämässä toiminnallisia kielimaistiaisia maaliskuussa jo kaikkiaan 20 päiväkoti- ja esikouluryhmässä eri puolilla Tamperetta. Lapset ovat saaneet kokeilla leikin ja pelin kautta eri kieliä ja tutustua eri kulttuureihin. Lapsen luontaisen kielellisen herkkyyskauden hyödyntäminen kielten oppimisessa on kielisuihkutoimintamme pääajatus. On ollut ilo huomata, kuinka innokkaasti kielisuihkumme on otettu niin lasten kuin varhaiskasvatuksen henkilöstön parissa vastaan! Maaliskuussa on kielisuihkujen kautta ollut tarjolla kuutta eri kieltä; englantia, ruotsia, ranskaa, saksaa, espanjaa ja venäjää. Päiväkodit ja esiopetusryhmät ovat saaneet itse esittää toiveita kielisuihkujensa kielistä. Ja ei kuin lisää kieliä kehiin! Kielisuihkumme jatkuvat keväällä huhti-toukokuussa. Kesäkuussa 2016 on tuleville esikoululaisille sekä 1. ja 2. luokan oppilaille tarjolla myös kielirikasteinen kesäkerho. Syksyllä kielisuhkut jatkuvat ja laajenevat myös perusopetuksen alaluokille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *