Teemaopinnot ja toiminnalliset työtavat kielenopetuksessa -koulutustilaisuus 28.10. ja 25.11.

Teemaopinnot ja toiminnalliset työtavat kielen opetuksessa – miten ja miksi?Eväitä kielten opetutukseen uudessa opetussuunnitelmassa.

Nyt olisi tilaisuus päästä päivittämään omaa, toiminnallisten työtapojen osaamista kielen opetuksessa ja suunnitella opetusta omien, käytössä olevien oppimateriaalien pohjalle. 

Koulutuspäivä on suunnattu kaikille perusopetuksen kielen opettajille. Päivän aikana työskentelemme käytännönläheisesti teemaopetuksen parissa. Opimme, miten ja miksi monialaisia opintokokonaisuuksia voidaan hyödyntää kielten opetuksessa. Tuotamme omaan opetukseen soveltuvia teemaopetuksen tehtäviä; mm. sanastotehtäviä, suullisia harjoitteita, erilaisia tekstiaktiviteetteja ja tutustumme myös videoiden käyttöön opetuksessa.

Samansisältöisiä koulutustilaisuuksia pidetään kaksi. Ensimmäinen tilaisuus on perjantaina 28.10. klo 9-15:30 ja toinen tilaisuus on perjantaina 25.11. klo 9-15:30. Molemmat tilaisuudet pidetään Tampereen kaupungin varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen tiloissa Voimakatu 11:ssä 3. kerroksen salissa. Koulutuspäivä on maksuton. Koulutuspäivän aikana tarjotaan lounas ja päiväkahvit. Kouluttajana toimii FT Nina Niemelä, ruotsin kielen yliopisto-opettaja Tampereen teknillisen yliopiston kielikeskuksesta. Molempiin koulutuksiin mahtuu 20 kielenopettajaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Myös ei-tamperelaiset kieltenopettajat ovat lämpimästi tervetulleita!

Lähetäthän 17.10. (1.tilaisuus) tai 14.11. (2.tilaisuus)  mennessä käytössäsi olevaa kielen opetusmateriaalia kouluttajallemme sähköpostiosoitteeseen nina.niemela@tut.fi. Materiaali voi olla esimerkiksi sanalista, kopio tekstistä, suullinen harjoitus tai videolinkki. Päivän aikana työskennellään omien materiaalien pohjalta muokatessamme uusia toiminnallisia harjoitteita.

 

Ilmoittaudu 17.10 (1. tilaisuus)  tai  14.11. (2. tilaisuus)  mennessä e-lomakkeella:

https://palvelut2.tampere.fi/e3/lomakkeet/12658/lomake.html

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *